border-top

Close

COUNTRY GOLF

country golf
country golf
boeren-golf met klomp en voetbal
border border border border

Zwaaien met die klomp!

Country Golf wordt op meerdere plaatsen in ons land beoefend en heeft zijn oorsprong op het platteland. Zoals de naam al aangeeft is golfen de hoofdactiviteit van deze sport, maar dan op een ludieke boerenwijze! Kortom, golfen maar dan volgens boeren.

In plaats van de golfclub wordt er geslagen met een massieve houten klomp die is bevestigd aan een dikke houten steel. De bal is geen golfballetje, maar een kleine maat voetbal. De put is geen traditionele golf-hole, maar een emmer of kom met een doorsnede van +/- 30 cm.

De putten zijn op een onderlinge afstand van ca. 200 meter geplaatst in een weiland dat is voorzien van enkele obstakels (met of zonder vee). Er wordt bij voorkeur gespeeld met teams van 4 à 5 spelers. Het team dat met de minste slagen het parcours aflegt, mag zich winnaar noemen en ontvangt een toepasselijke trofee.

Deze recreativiteit is prima te combineren met bijvoorbeeld een kanotochtje over de Dommel. Zo beleeft u een leuk en gevarieerd dagprogramma, geschikt voor jong en oud!